Nanuky a zmrzliny

Jahodovo-rebarborové tvarohové nanuky

21.6.17 ApiAstrum 0 Comments


Jahody zpracováváme jak se dá. Denně velká mísa. Takže koktejly, zmrzliny a dřeně, jahelné knedlíčky s jahodovou omáčkou a věčně ty červené a růžové kníry :) Ne že bych si stěžovala, je to jen jednou za rok tak si jahody moc užíváme!


200g rebarbory
150g jahod
3 lžíce javorového sirupu (jedna do každé suroviny)
1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
špetka vanilkového prášku
vanička tvarohu

Rebarboru oloupeme, nakrájíme a s nastrouhaným zázvorem podusíme asi 10 minut v troše vody do změknutí. Když rebarbora vychladne, promícháme ji jen tak ledabyle (pro mramorový efekt) s namačkanými jahodami a vanilkovým tvarohem. Nebo chcete-li promíchejte úplně.

0 komentářů: