Pudinky a krémy

Kukuřičný pudink s jahodovou omáčkou

18.6.17 ApiAstrum 0 Comments

Bezlepková veganská zdravá svačinka pro děti a mlsné dospěláky ;) Nejlepší samozřejmě vychlazená a z našich jahod :)


3g agaru
250ml rýžového mléka
špetka soli
40g kukuřičné krupice
1/2 citrónu na šťávu
200ml rýžové smetany
2-3 lžičky agávového sirupu nebo medu
1 lžička vanilkového extraktu

Mléko se solí přivedeme k varu a vložíme krupici. Vaříme asi 5-10 minut podle její hrubosti. Ve smetaně rozpustíme agar, pak přidáme citrónovou šťávu, vanilku a sladidlo a vmícháme do kaše. Nalijeme do kelímků a dáme vychladit. Podáváme s jahodovou omáčkou (rozmačkané jahody, případně doslazené).

0 komentářů: