Quinoa,

Salát z quinoy pro dobrou mysl, s česnekovými výhony a koprovým dresinkem

18.6.17 ApiAstrum 0 Comments

Zdravá a rychlá dobrota. Tedy když si ráno než půjdete ven uvaříte tu quinou ;) Já to tak dělám teď pořád. Vyberu a uvařím už po snídani nějakou obilovinu a jdem ven. Když máme hlad, ze zahrady k tomu něco přineseme a oběd máme rychle připravený a čerstvý. Krásné slunečné dny všem, užívejte!


300g quinoy
600ml vody nebo zeleninového vývaru
2 lžíce ghí/másla/oleje
300g nasekaných česnekových květních výhonů
několik větviček čerstvé dobromysli (oregana;)

Koprový dresink:
50ml olivového oleje
1/2 citrónu na šťávu
2 lžičky medu
mořská sůl
čerstvě namletý pepř
najemno nasekaný kopr podle gusta

Quinou nasypeme do hrnce s vodou a necháme 15minut nabobtnat. Pak přivedeme k varu a vaříme do vyvaření vody, asi 15 minut. Necháme vychladnout a vmícháme nasekanou čerstvou dobromysl. Česnekové výhonky jenom krátce orestujeme v pánvi. Připravíme si dresink důkladným promícháním všech surovin a pokapeme jím naservírované jídlo.

0 komentářů: