Brambory,

Bramborovo-brokolicovo-žampionový gratin s kešu parmazánem

10.7.17 ApiAstrum 0 Comments

Kešu parmazán je teď můj velký objev. Je fakt dobrý a chuťově výrazný sýr nahradí, takže lehké jídlo a dobrota pro vegany.


1kg nových brambor
1 velká brokolice
400g žampionů
100ml vody
5 stroužků česneku
1 cibule
150g kešu
4 lžíce lahůdkového droždí
2 lžičky mořské soli
400ml (2 krabičky) rostlinné smetany
2 lžíce olivového oleje
tymián nebo rozmarýn

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, pak přidáme nakrájené žampiony a chvíli dusíme, osolíme, případně podlijeme vodou. Brokolici rozdělíme na růžičky, přidáme k žampionům a zalijeme smetanou s bylinkami. Brambory umyjeme a nakrájíme na tenké plátky. V osolené vodě uvaříme téměř doměkka. Na kešu parmazán si rozmixujeme kešu s lahůdkovým droždíma solí. Do zapékací nádoby vrstvíme brambory a směs, na závěr zasypeme kešu parmazánem. Zapékáme při 175°C 30-40 minut.

0 komentářů: