Polévky

Celerový krém s petrželkovým pestem a kešu parmazánem

11.7.17 ApiAstrum 0 Comments

Dneska prší a jsme zalezlí doma, vyváříme dobré jídlo a dostali jsme chuť po delší odmlce na nějakou dobrou čistě zeleninovou polévku. Přes léto jinak polévky moc nedělám. Kešu parmazán mi zbyl z předchozího receptu ;)


2 celery
300g brambor
1 palice česneku
2 lžíce másla nebo ghí
1l vody
500ml rostlinného mléka

kešu parmazán: (bude stačit poloviční množství, ale jinak přebytek uchováte v lednici)

150g kešu
4 lžíce lahůdkového droždí
2 lžičky mořské soli

petrželkové pesto: (množství surovin od oka nebo podle chuti;)
svazek čerstvé petrželky
mořská sůl
hrst kešu nebo mandlí, slunečnicových semínek, pinií apod.
olivový olej
česnek

Suroviny na parmazán a pesto nahrubo rozmixujeme. V hrnci na másle osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, pak přidáme na kostky nakrájený celer a brambory a chvilku opékáme. Zeleninu můžeme také společně upéct v troubě, polévce přibydou další chutě a vůně. Vlijeme vodu a mléko a vaříme do změknutí zeleniny. Rozmixujeme ponorným mixérem a podáváme s kešu parmazánem.

0 komentářů: