Bábovky
Dvoubarevná bábovka (rybízovo-kopřivová)
Barevná sváča....![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4wDRF-8IFfmrFLFwC0TpKVCyg-A7-izJRfI3joxp0QhZKTuvzschZvv3E30XbhkdYWZTHYwedCa7WMgIz3eIyuUo3eOh_57h2t1Yyp8fHiiAbvQRR25g0Jjzbjh3K-sTxWoKA9_5M-CE/s1600/DSC07787.jpg)
Rybízová část:
180g celozrnné špaldové mouky
20g kukuřičného škrobu
1/2 sáčku prášku do pečiva bez fosfátů
2 vejce
125g másla nebo oleje
80g třtinového cukru
špetku soli
60g rýžového mléka
asi 100g rybízu/josty/malin...
1 lžička vanilkového extraktu
Kopřivová část:
180g celozrnné špaldové mouky
20g kukuřičného škrobu
1/2 sáčku prášku do pečiva bez fosfátů
2 vejce
125g másla nebo oleje
80g třtinového cukru
špetku soli
60g rýžového mléka
1 lžíce prášku ze sušených kopřiv nebo hrst čerstvých
1 lžička vanilkového extraktu
Formu na bábovku dobře vymažeme a vysypeme strouhankou. Suroviny na těsta postupně vyšleháme v mixéru a nalijeme do formy. Promícháme vidličkou do spirály pro mramorový efekt ;) . Pečeme hodinu při 175°C. Vyzkoušíme špejlí a vyndáme. Po 20 minutách báovku vyklopíme a necháme zcela vychladnout.
Mňam, dvoubarevné bábovky zbožňuji!
OdpovědětVymazat