Saláty

Marocký cizrnový salát

13.7.17 ApiAstrum 0 Comments

Začínám zpracovávat cukety a budou další, takže se teď nedivte, ale budu je dávat do všeho ;) Jinak tento salát je skvělý teplý i studený.


2 malé lilky
1 velká cuketa
1 červená paprika (ta dlouhá špičatá)
asi 300g cherry rajčátek
1 velká cibule
olivový olej
sůl a čerstvě namletý pepř
1 lžíce provensálských bylinek
400g uvařené nebo konzervované cizrny
100g balkánského sýra nebo fety

olivový olej
citrónová šťáva
čerstvé bylinky

Troubu předehřejeme na 220°C. Do veliké zapékací nádoby nakrájíme na kostky lilek, cuketu, cibuli, papriku. Přidáme rajčátka a zalijeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Nasypeme bylinky a dobře promícháme. Pečeme 30 minut přiklopené a pak ještě dalších asi 30 minut odklopené při 180°C. Zelenina by měla být měkká a lehce křupavá Ve veliké míse promícháme zeleninu s cizrnou, zálivkou z olivového oleje a citrónové šťávy. Posypeme rozdrobeným sýrem a podáváme s čerstvým pečivem.

0 komentářů: