Saláty,

Cuketové placičky s lichořeřišnicovým tzatziky

29.7.17 ApiAstrum 3 Comments

Cukety rostou neskutečným tempem. Už jsem sklidila i tři velké dýně. Jó deštivé léto má něco do sebe. Trávník sice nestíhám sekat, ale všechno to jinak krásně bují a plodí. Taková divočina.
Tyto cuketové placičky jsou vcelku rychlé a s tzatziky moc dobré. Ozvláštnila jsem ho lichořeřišnicí, která je teď u nás na zahradě ve svěží kondici ;)


200g celozrnné špaldové mouky
1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
250ml rýžového nebo jiného rostlinného mléka
2 domácí vejce
600g nahrubo natrouhané cukety
slunečnicový olej na smažení

250g bílého jogurtu
1 salátová okurka (nahrubo nastrouhaná)
1/2 citrónu na šťávu
bylinková sůl
miska čerstvých listů a květů lichořeřišnice (nasekaných)

Suroviny na těsto dobře promísíme a necháme odpočinout. Potom na rozpáleném oleji smažíme placičky z obou stran. Necháme okapat na ubrousku a podáváme s tzatziky.

3 komentáře:

  1. Děkuji Ti za recept :) Zrovna mám na lince velkou cuketu, tak vyzkouším.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. Super! Ale i s tím tzatziky jinak jsou to docela obyč placičky ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Wow no tak toto vypadá skvěle. To budu někdy muset vyzkoušet. Právě třeba ta lichořeřišnice je skvělá. Já mám doma takové lichořeřišnice tablety a právě ty čas od času užívám na posílení imunity. Je ale pravda, že i v kuchyni se pro tuto bylinku dá najít spousta využití. Žena ji občas používá. Má to opravdu hodně specifickou chuť.

    OdpovědětVymazat