Zavařeniny
Rybízový džem slazený jenom datlemi
Letos moje teprve druhé zavařování. Úplně bez cukru aj bez peciček! A pro ovonění je v každé skleničce kus skořicové kůry. Je stejně dost kyselá, ale já to tak ráda ;)![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhl74qcpQ21LFCm_LU2ZowRe0dIc28P3ZgBm_o5Whb0Fwv8l-FNzmJRb1ULOY2ufn7Y2QYReXeGlcchVV8mic9oz7L4aXRw5L-8IzxYtRBIBtspufAWwtRO9ru7O1vI009d-2zfFJILdns/s1600/DSC07863.jpg)
1,5kg červeného rybízu
250g bio datlí (měkkých vypeckovaných)
několik kousků kůry skořice
1 ciron
10g jablečného nebo citrónového pektinu
Předem si připravíme sklenice a víčka-pečlivě je umyjeme a vyvaříme. Do hrnce dáme vařit ovoce a po rozpraskání slupky odstavíme a scedíme přes sítko nebo vylisujeme přes plátýnko. Vzniklé pyré a šťávu z jednoho citronu, pektin a nakrájené datle společně povaříme asi 10minut. Sbíráme pěnu vzniklou vařením a na závěr můžeme, ale nemusíme, trochu pomixovat ponorným mixérem. Zejména pokud máte tvrdší datle. Horkou hmotou plníme skleničky s kouskem kůry skořice, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 5 minut.
250g bio datlí (měkkých vypeckovaných)
několik kousků kůry skořice
1 ciron
10g jablečného nebo citrónového pektinu
Předem si připravíme sklenice a víčka-pečlivě je umyjeme a vyvaříme. Do hrnce dáme vařit ovoce a po rozpraskání slupky odstavíme a scedíme přes sítko nebo vylisujeme přes plátýnko. Vzniklé pyré a šťávu z jednoho citronu, pektin a nakrájené datle společně povaříme asi 10minut. Sbíráme pěnu vzniklou vařením a na závěr můžeme, ale nemusíme, trochu pomixovat ponorným mixérem. Zejména pokud máte tvrdší datle. Horkou hmotou plníme skleničky s kouskem kůry skořice, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 5 minut.
0 komentářů: