Jáhly,

Teplý jahelný salát s opečeným slunečnicovým semínkem

24.8.17 ApiAstrum 2 Comments

Jednoduchý vegan salát z aktuálních darů naší zahrady... Dnešní super večeře!


Kolik čeho si zvolte sami nebo podle chuti: víc zeleniny nebo jáhel?

jáhly
olivový olej
mořská sůl
oregano

slunečnicová semínka

olivový olej
červená cibule
mořská sůl
mrkev
fazolky (celé lusky)
ředkvičky

divoká rajčátka
pažitka
brutnák

Jáhly vaříme asi 5 minut se lžící oleje, oreganem a solí, potom necháme přiklopené dojít. V pánvi nasucho opražíme slunečnicová semínka. Když začnou prskat je čas je přesypat do talíře a nechat vychladnout. Mezitím si sklidíme a připravíme zeleninu. Na pánvi na rozpáleném oleji orestujeme nakrájenou cibuli a fazolové lusky, mrkev a ředkvičky na kolečka. Osolíme a na chvilku přiklopíme. Zelenina se nesmí přetáhnout jinak ztratí barvu. Ve velké míse smícháme jáhly a zeleninu. Podáváme s čerstvou oblohou jako třeba rajčata nebo okurky ;)

2 komentáře:

  1. Jáhly mám moc ráda :) tento salátek vypadá krásně!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. Jáhly, bulgur, luštěniny... to je moje. Vypadá to velmi chutně!

    Corculum | Stepanka_T
    Instagram

    OdpovědětVymazat