Jáhly,
Kolik čeho si zvolte sami nebo podle chuti: víc zeleniny nebo jáhel?
jáhly
olivový olej
mořská sůl
oregano
slunečnicová semínka
olivový olej
červená cibule
mořská sůl
mrkev
fazolky (celé lusky)
ředkvičky
divoká rajčátka
pažitka
brutnák
Jáhly vaříme asi 5 minut se lžící oleje, oreganem a solí, potom necháme přiklopené dojít. V pánvi nasucho opražíme slunečnicová semínka. Když začnou prskat je čas je přesypat do talíře a nechat vychladnout. Mezitím si sklidíme a připravíme zeleninu. Na pánvi na rozpáleném oleji orestujeme nakrájenou cibuli a fazolové lusky, mrkev a ředkvičky na kolečka. Osolíme a na chvilku přiklopíme. Zelenina se nesmí přetáhnout jinak ztratí barvu. Ve velké míse smícháme jáhly a zeleninu. Podáváme s čerstvou oblohou jako třeba rajčata nebo okurky ;)
Teplý jahelný salát s opečeným slunečnicovým semínkem
Jednoduchý vegan salát z aktuálních darů naší zahrady... Dnešní super večeře!jáhly
olivový olej
mořská sůl
oregano
slunečnicová semínka
olivový olej
červená cibule
mořská sůl
mrkev
fazolky (celé lusky)
ředkvičky
divoká rajčátka
pažitka
brutnák
Jáhly vaříme asi 5 minut se lžící oleje, oreganem a solí, potom necháme přiklopené dojít. V pánvi nasucho opražíme slunečnicová semínka. Když začnou prskat je čas je přesypat do talíře a nechat vychladnout. Mezitím si sklidíme a připravíme zeleninu. Na pánvi na rozpáleném oleji orestujeme nakrájenou cibuli a fazolové lusky, mrkev a ředkvičky na kolečka. Osolíme a na chvilku přiklopíme. Zelenina se nesmí přetáhnout jinak ztratí barvu. Ve velké míse smícháme jáhly a zeleninu. Podáváme s čerstvou oblohou jako třeba rajčata nebo okurky ;)
Jáhly mám moc ráda :) tento salátek vypadá krásně!
OdpovědětVymazatNela z blogu Růžová rtěnka
Jáhly, bulgur, luštěniny... to je moje. Vypadá to velmi chutně!
OdpovědětVymazatCorculum | Stepanka_T
Instagram