Cukroví a sušenky

Sušenky z červené pšenice s brusinkami a chia

7.9.17 ApiAstrum 3 Comments

Zdravá sladká svačina, která rychle a na dlouho zasytí. Přesně tenhle typ sušenek kluci milují na výlety!


Na 15 velkých koleček:

300g uvařené červené pšenice (je to proces namáčení den předem a dlouhé 2 hodinové vaření takže je lepší uvařit si jí rovnou víc i na nějaké hlavní jídlo nebo salát)
špetka soli
50g třtinového cukru nebo nějakého sirupu (agáve, rýžový..)
50g chia semínek
100g sušených brusinek
50g kokosového oleje nebo ghí (másla)
160g jemných ovesných vloček
1 banán

Vychladlou uvařenou červenou pšenici rozmixujeme nahrubo v mixéru. Pak v misce rukou dobře propracujeme s cukrem a solí, chia, vločkami a olejem do lepivé hmoty. Přidáme brusinky a vidličkou rozmačkaný banán, opět uhněteme a tvoříme sušenky podle fantazie na plech s papírem na pečení. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 30 minut.

3 komentáře:

  1. Domácí sušenky občas péči a jsou nejlepší! Hlavně vím, co vše v nich je a nejsou přeslazené, jak ty kupované :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. To zní skvěle, úplně se mi zbíhají sliny. Příští víkend se chystáme na výšlap na Sněžku, tak je nejspíš vyzkouším, abych měla něco do batohu, kdyby docházela energie. Už mám koupené krásné nové vybavení, včetně kvalitního funkčního spodního prádla, které jsem sehnala tady: https://armik.cz/. Do batohu si vezmu tyto sušenky a do termosky nějaký dobrý čajíček. Už se strašně těším!

    OdpovědětVymazat
  3. Já už mám tento recept delší dobu v záložkách internetové prohlížeče a konečně jsem se dostala k tomu, abych nám je na víkend upekla, tak snad se mi zadaří a nic nespálím :-) Jedeme totiž o víkendu s partou ze střední školy na vandr, budeme spát pod širákem ve spacáku, a tak se nějaká ta "energie sbalená na cesty" bude bezesporu hodit.

    OdpovědětVymazat