DIY projekty děti

Podzimní boho závěs ala indiánský lapač snů

3.10.17 ApiAstrum 2 Comments

Když je venku deštivé počasí jako dnes, zalezeme si hezky domů do teplíčka, zatopíme si v kamínkách a máme spoustu času na tvoření. Původně jsme chtěli s klukama navlékat šípek, jako korálky, jenže s klukama? Korálky? Nakonec z toho vznikl tenhle nápad a kluci i já jsme z něj nadšení jak se povedl. Závěs na sušení všelijakých dobrot v podobě indiánského lapače snů :) První den vypadá nejlíp, to je jasné, ale sesycháním získá ještě větší šmrnc! Kluky to moc bavilo, jen je potřeba opatrnosti s jehlou... Tak se třeba inspirujte ;)


režná nit
jehla
podzimní plody (šípek, rakytník, jablka...)
houby
bylinky
dřevěný nebo bambusový kruh (v dobré galanterii seženete různé průměry asi za 20-30Kč)
odkvetlá slunečnice nebo třebas pěkný list javoru apod.

Kluci mi navlékali na nit suroviny a já jsem mezitím přišila květ slunečnice:

Potom jsem dílka kluků a i některá moje (ty s rakytníkem;) přivázala do spodní části dřevěného kroužku:

Pravé lapače snů mají pírka na sklouzávání snů :) Napodobila jsem je přivázáním svazečků s meduňkou a vějířky z plátků jablek na očko:

Lapač jsme dělali na dvě etapy. Jako mohla jsem si ho sama spíchnout během hodiny, ale chtěla jsem hlavně, aby to byla taky práce dětí! Takže první etapa byly šípky s houbami a je vidět, že už jsou značně seschlé... Tady jsem chtěla hlavně zmínit, že na zakončení hub je dobré dát něco pevnějšího a většího. Třebas šípek. Hodně sesychají a můžou sklouznout.
  
A k čemu všemu je dobré si něco takového udělat?
- podzimně zabavíte děti a potrénují u toho manuální zručnost, jemnou motoriku
- vy si uděláte pěkný relax s čajem u žhnoucích kamínek (třebas) a venku ať si leje, vždyť je podzim!
- zkrášlíte si obydlí a to buď uvnitř nebo venku
- pokud se vám nepodaří dobře usušit nebo už po nějaké době bude dekorace zaprášená, doporučuju pověsit v zimě na větev stromu na zahradě, uděláte radost drobnému ptactvu
- pokud se vám podaří dobře usušit, doporučuju odstříhávat si pak postupně jednotlivé provázky na čaj nebo houby do polévky 

Můj TIP!
- Zkuste něco jako zvonkohru, kolotoč...totéž jen kroužek zavěsíte horizontálně. Vejde se tam toho víc ;) 
- K ovoci na konec použijte jako pírko čajové bylinky (meduňka, máta...) a k houbám bylinky na vaření (petržel, šalvěj...)

2 komentáře: