Bábovky

Pohanková bábovka s lískovými ořechy

4.10.17 ApiAstrum 2 Comments

Neverending story. Banány! V obchodě je děti vždycky chtějí a pak se to doma nejí.... Takže je tu bezlepková a z větší části ořechová bábovka. Žádná suchá a drobivá záležitost, při jejíž konzumaci vypijete kýbl čaje, ale nadýchaná, měkká, šťavnatá bábovka. A vůbec byste netipli, že je bezlepková. Chuť pohanky splyne s ořechy a taky není poznat....co víc, to se prostě musí zkusit! S mým rychlopostupem věčně zaneprázdněné matky - vše v mixéru ani nezabere moc času....mno klasici mě nepochválí, ale povedla se ;)


100g pohankové mouky
150g lískových ořechů (používám naše, lehce opražené)
70g třtinového cukru
1-2 lžičky vanilkového extraktu (návod na domácí vanilkový extrakt)
2 zralé banány
4 vejce
100g ghí nebo oleje
sáček prášku do pečiva bez fosfátů (s vinným kamenem)

Do výkonného mixéru vložíme postupně všechny suché suroviny. Ořechy, cukr a mouku rozmixujeme a přidáme ostatní. Jednolité dobře promíchané těsto nalijeme do vymazané (ghí) a vysypané (strouhaný kokos nebo ořechová moučka) formy na bábovku a při 175°C pečeme 50-60 minut. Necháme vychladnout ve formě, až potom vyklopíme. Bílý cukr nepožívám vůbec, bábovku jsem lehce poprášila rýžovou moukou ;)

2 komentáře:

  1. Možná se vám bude líbit ještě jeden tip na rychlovku z banánů - nejjednodušší sušenky: http://terezabroschova.cz/nejjednodussi-susenky-na-svete/ Jen rozmixovat banány s kokosem, čím více banánu, tím šťavnatější spíše takové hrudky, čí více kokosu, tím více je to takové těsto i na tvarování.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za tip, určitě vyzkouším. Zajímavé stránky!

      Vymazat