Pesta

Pesto z červené řepy

15.11.17 ApiAstrum 0 Comments

Tohle jsem chtěla už dlouho zkusit ;) Řepu mám a k tomu pěknou petrželku na zahradě taky, tak jsem se na to vrhla. Přestože jsem neměla moc velké očekávání, překvapilo mě jaká je to dobrota. Klukům jsem dala pesto do noků a krásně baštili. I si přidávali. Recept je poupravený od Kateřiny Winterové. Hlavně jsem nechtěla použít parmazán, sýrům se snažím vyhýbat, i když občas zhřeším ;) Místo parmazánu se mi velmi osvědčilo používat veganskou variantu, a to domácí kešuparmazán ;)


2 středně velké řepy
vrchovatá hrst lískových nebo vlašských ořechů
1-2 stroužky česneku
sůl, pepř
3 lžíce bio panenského olivového oleje
3 lžíce kešuparmazánu (150g kešu, 4 lžíce lahůdkového droždí, 2 lžičky mořské soli - rozmixujeme ;)
svazek hladkolisté petrželky
balzamikový ocet

Řepu oloupeme a buď uvaříme ve vodě doměkka nebo zabalenou v alobalu upečeme v troubě na 200°C asi 30minut. Necháme vychladnout, pak nakrájíme na menší kostky a vložíme do mixéru. Přidáme ořechy, utřený česnek a ostatní suroviny, vyjma petrželky, a rozmixujeme. Nakonec ručně vmícháme nasekanou petrželku a máme hotovo. Podáváme s těstovinami nebo jako dip. Dobrou chuť!

0 komentářů: