Polévky

Polévka z červené řepy s fenyklem

1.11.17 ApiAstrum 1 Comments

Řepa je jedna z mých nej zelenin tím co všechno umí v našem těle napravit a posílit. Je účinná na posílení imunity, zpevňuje cévy, snižuje krevní tlak, povzbuzuje činnost žaludku a jater, čistí střeva a zlepšuje zrak....je to právoplatný lék. Velmi podobně je na tom i mrkev nebo zelí. Potrava by nám měla být lékem. Myslete na to! A taková červená řepa vám zvedne i náladu ;)


4 středně velké červené řepy
1 velká cibule
5 středně velkých brambor
1 fenykl (použila jsem 3 mini ze zahrady ;)
2 lžičky soli
čerstvě namletý pepř
slunečnicový olej
2 lžičky domácí vegety
1 lžíce kuliček koriandru (utřený v hmoždíři)
2l horké vody nebo zeleninového vývaru
2 lžíce vinného octa
obilná smetana

Červenou řepu, cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Fenykl očistíme a nahrubo nakrájíme. Na slunečnicovém oleji společně restujeme a trošku podlijeme, aby se zelenina nepřichytávala ke dnu. Osolíme a opepříme, přidáme koření a zalijeme vodou. Vaříme asi 20-30 minut, do změknutí zeleniny. Potom vše rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme octem. Můžeme podávat ještě se smetanou.

1 komentář:

  1. Tak ta vypadá naprosto skvěle, to budu muset vyzkoušet. Mě docela překvapilo to, že červená řepa je dobrá na zrak. Mám ji rád, ale toto jsem o ní nevěděl. Budu ji asi muset víc zařadit do svého jídelníčku. Právě se zrakem mám totiž teď posledních pár měsíců problémy. Už prostě nevidím tak jako dřív. Dost přemýšlím i nad tím jestli si z https://www.hotovebryle.cz/ neobjednat nějaké dioptrické brýle.

    OdpovědětVymazat