Omáčky,

Rajčatovo-dýňová omáčka se skořicí

17.12.17 ApiAstrum 0 Comments

Čistá improvizace. Dobrota, která se hodí skvěle k těstovinám i rýži. Doplňte luštěninu v jakékoliv podobě máte rádi, čerstvou a ideálně i kvašenou zeleninu a máte skvělé nutričně plnohodnotné jídlo!


1 velká cibule
2 lžíce oleje nebo ghí
1 dýně Hokkaidó
asi 400 rajčatového pyré (domácí/kupované)
1l vody
1/3 lžičky skořice
sůl, pepř
1 lžička utřeného tymiánu
1 lžička mletého koriandru
2 lžičky domácí vegety (není nutné)
ječná mouka na zahuštění (podle požadované konzistence, třeba nebude potřeba)
1/2 brokolice
1 červená paprika

Nakrájenou cibuli osmahneme v hrnci. Přidáme nakrájenou a oloupanou dýni s kořením. Chvíli restujeme a promícháváme. Vložíme rajčata a pak zalijeme horkou vodou. Vaříme do změknutí a rozmixujeme tyčovým mixérem. Potom přidáme na malé kousky nakrájenou brokolici a červenou papriku a ještě asi 5 minut provaříme. Podávala jsem s rýží, uzeným tempehem a salátem.

0 komentářů: