Cukroví a sušenky,

Fazolové brownies s karobem a vlašskými ořechy

18.12.17 ApiAstrum 2 Comments

Říkáte si asi cože? Fazolové? Ano je to tak, jenom z fazolí. K tomu žádná mouka ani cukr. Bez lepku a veganské....No jasně, ale co ta chuť? Garantuju, že když to nepovíte, nikdo nic nepozná ;) Absoluně! Nakrájené na malinké čtverečky můžete naservírovat i jako cukroví.
Luštěniny se do sladkých dezertů přidávájí v Asii naprosto běžně. Nám to přijde zvláštní, protože u nás to naopak není běžné. Já to ale považuju za další vychytaný způsob jak jíst luštěniny. Nasladko! Mrkněte třeba na moje další recepty: Yókan nebo Cizrnová bábovka


Na velký plech:
3 hrnky uvařených fazolek adzuki (klidně i jiných tmavých fazolí)
1 hrnek měkkých datlí bez pecky (asi 20 kusů)
1 sáček prášku do pečiva s vinným kamenem
6 lžic oleje (slunečnicový / kokosák)
150g karobového prášku (samozřejmě alternativně kakaového prášku ;)
asi 1/3 lžičky soli
1/2 - 1 hrnek rýžového mléka (podle konzistence těsta, může se to individálně lišit)
4 vegan vejce (4 lžíce lněného semínka rozmixujeme na moučku a smísíme s 8 lžícemi vody, necháme chvilku bobtnat)
vlašské ořechy (nebo jiné, množství co snesete)

Postup je velmi jednoduchý. Pokud máte vše připravené, tak vyjma ořechů vložíme do mixéru. Rozmixujeme na hladké těsto, musela jsem to ještě dobře domíchat v míse. Těsto je hodně lepivé a hůř se i roztírá do plochy. Přesto pokud si najdete v kuchyni nějakou vhodnou stěrku, jde to. Posypeme nahrubo nasekanými ořechy a zatlačíme je do těsta. Dáme do trouby vyhřáté na 175°C a pečeme 30 minut.

2 komentáře:

  1. Mňam.. vypadá krásně :)

    Krásné Vánoce!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A k tomu chutnalo :) Děkuji a taky přeju krásné svátky!

      Vymazat