do ruky,

Studentská směs

27.1.18 ApiAstrum 1 Comments

Zdravé a nutričně vyvážené zobání třeba ke čtení :) Ořechy jsou zdrojem bílkovin, kvalitních zdravých olejů a nenasycených mastných kyselin. Potrava pro mozek ;) Trochu sušeného ovoce k tomu a zdravá svačinka/zobání na doplnění enegrie je na světě! Pro dospělé i děti, studenty i sportovce.
Já pomalu, ale jistě čtu a zpracovávám knihy, které jsem dostala k Vánocům. V zimě mám víc času, protože není práce na zahradě, tak čtení doháním.  A u toho zobu. Teď u psaní příspěvku taky zobu, je to nemoc! :) Koukám ale, že mi už někdo z pytlíku vybral všechny hrozinky :o
Směs samozřejmě koupíte už hotovou, kdekoliv. Mě se to ale vůbec neosvědčilo kupovat. Ty nebio jsou vždy sířené a ty bio dost drahé! A ještě jsem snad nenarazila na směs, resp. výrobce, v jehož sáčku by nebyly ořechy nažluklé. Největší problém dělají vždy vlašáky a lískáče. Tyto dva druhy ořechů mám naštěstí svoje a vím, že jim stačí opravdu pár týdnů k tomu, aby vylouskané při pokojové teplotě zežlukly. Ostatní suroviny jsem koupila v bio kvalitě. Je to dobrota a vím co jím!


Po jednom dílu od každé suroviny (hrnek/hrst/lžíce..)
lískové ořechy
kešu
mandle
vlašské ořechy
hrozinky/brusinky

Promícháme v misce rukou a uložíme do papírového pytlíku nebo sklenice. Neskladujeme zbytečně příliš dlouho, pokud musíme můžeme dát směs raději do lednice. Ořechy konzumujeme čerstvě vylouskané, pro výše zmiňované rychlé žluknutí tech více olejnatých.

1 komentář: