Těstoviny a kuskus

Nudle s žampionovou směsí a vejcem

20.2.18 ApiAstrum 0 Comments

Trochu jsem teď zanedbávala blogování a celkem se mi to nakupilo. Potřebovala bych nutně delší den, víc času na tvorbu a současně  netrpět pocitem viny, když ho všechen nedávám dětem. Taky víc spánku, protože jsem člověk, který dokáže malovat nebo číst si knihu do 2 ráno...
Mám něco jako neustálý proud nápadů a vizí. Rozjela jsem od nového roku několik projektů a další se pomalu ale jistě zhmotňují :) Mám z toho radost!
A kde beru pořád tu energii? Ještě takhle koncem zimy? Upřímně, zdravá strava a zdravá psychika budou vždy naším základním energetickým pilířem. Jak si ale dovedeme na míru tuto energii dávkovat je snad ještě důležitější. A jsme zase u toho, máme tu přece 4 roční období, na které bychom měli umět pružně reagovat... Držet konstatní výkon je o zdraví, a proto naslouchejte svému tělu :)
Tyhle nudle jsme měli v neděli k obědu, neskutečná dobrota! Přitom to byla spíš improvizace, protože jsem na nudle po asijsku neměla doma vše potřebné. Jinak hůlkami rozhodně nejím :) neboť to neumím, to jen pro tu fotku ;) Hůlkami jedí lidé v Asii jednak z tradice, ale prý je to dobré i pro trávení. Naberete totiž pouze takové množství, které je tak akorát sousto do pusy pro dobré rozkousání...


500g asijských pšeničných nudlí
2 lžíce ghí
2 velké červené cibule
6 stonků řapíkatého celeru
250g na plátky nakrájených žampionů
sušená rajčata
2 mrkve
miska mraženého špenátu (listy ne kaši!)
6 vajec
čerstvá petrželka nebo koriandr
mungo klíčky
sezam
omáčka shoyu

Nudle uvaříme podle návodu. Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Ve vyšší pánvi orestujeme cibuli. Nekrájíme jí tak na jemno, ale třeba na čtvrtměsíčky. Osolíme a přidáme žampiony, řapíkatý celer, rajčátka, kolečka mrkve a podlijeme asi 100ml vody. Přiklopíme a dusíme asi 10 minut, na závěr jsem vložila jen prohřát mražené listy špenátu. Nepřetáhněte ho jinak vám ošklivě zhnědne a pak spíš zatěžuje trávení. Mužeme promíchat v pánvi s nudlemi, pokud víme že to vše sníme hned čerstvé nebo servírujeme zvlášť. Jinak se totiž nudle rozmočí a obarví sosíkem. Dochutíme pravou sojovkou a servírujeme s vejci, čerstvou natí, klíčky apod.

0 komentářů: