Polévky

Pórková polévka s dobromyslí zahuštěná pohankovou krupicí

18.2.18 ApiAstrum 0 Comments

Poupravená pórková z jednoho italského receptu ;) Pro dobrou mysl, bezlepková a zahřívací dobrota!


2 lžíce másla, ghí (případně také slunečnicový olej, ale nebude to ono;)
2 velké pórky
4 lžíce pohankové krupice nebo jakékoliv jiné
2l horkého zeleninového vývaru nebo vody
1 lžíce domácí vegety
1 lžíce dobromysli (oregana)
2 vejce
5 lžic parmazánu nebo kešuparmazánu (rozmixujete kešu, lahůdkové droždí a sůl ;)
200ml rostlinné smetany

Na tuku orestujeme na kolečka nakrájený pórek. Osolíme, zasypeme krupicí a za stálého míchání krátce opékáme. Zalijeme vývarem, přidáme vegetu a dobromysl, vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Potom polévku odstavíme a vmícháme do ní dobře prošlehanou (ručně) vaječno-parmazánovo-smetanovou směs.

0 komentářů: