Bábovky

Kávová bábovka z cizrnové mouky

18.3.18 ApiAstrum 1 Comments

Bezlepkovou cizrnovou bábovku dělávám, ale z celé uvařené luštěniny. Recept najdete v archivu na blogu. Tahle je z mouky a trochu ozvláštněná kávou. Jen decentně kvůli dětem. Už nevím cobych ;)


400g cizrnové mouky
100g třtinového cukru nebo sirupu
150ml rostlinného mléka
150ml slunečnicového oleje
1 sáček prášku do pečiva bez fosfátů (s vinným kamenem)
vanilkový extrakt
3 vejce
1 vrchovatá lžíce kakaa
2 lžičky mleté kávy (můžete dát i víc, když jí nebudou jíst děti ;)
špetka soli
tuk a třeba strouhaný kokos na přípravu formy

V míse smícháme suché suroviny. Mouku, prášek do pečiva, kakao, kávu a sůl. Vejce rozšleháme s cukrem do pěny, pak postupně přidáváme olej, extrakt a mléko. Obě složky smícháme a nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku. Upečeme ve vyhřáté troubě, při 175°C asi 50 minut. Vychladlou bábovku vyklopíme a poprášíme rýžovou moukou.

1 komentář:

  1. Takové dobroty jako cizrnová bábovka jsou skvělé nejen doma, ale i na výletech do přírody! Když se chystám na túru nebo kempování, ráda si podobné snacky připravím předem a hodím je do batohu z armik.cz. S jejich vybavením, jako jsou kvalitní nádoby a batohy, je každá outdoor akce o něco příjemnější! :)

    OdpovědětVymazat