Koláče

Tartaletky s rebarborovým pyré

12.4.18 ApiAstrum 0 Comments

Něco na zub pro ty moje kluky :) A nelekejte se, rebarbora mi opravdu ještě neroste. To jen spotřebovávám zásoby z mrazáku. Nic neuchovávám víc než rok!


Korpusy:
250g celozrnné špaldové/pšeničné mouky
50g třtinového cukru
1 vejce
120g změklého másla
špetka soli

Náplň:
1kg oloupané nakrájené rebarbory
120g třtinového cukru
skořice/hřebíček/muškátový květ...podle chuti, ale nemusí být žádné koření
jedlé květy na ozdobu (šlehačka je už dávno okoukaná, ale s květy mají jídla prostě šmrnc!)

Ze surovin na korpusy vyracujeme těsto a dáme ho do lednice odpočinout. Suroviny na pyré promícháme v kastrolku a také necháme cca hodinu odpočívat a marinovat.
Troubu předehřejeme na 180°C, těsto rozdělíme na 4 díly a vyválíme z nich tlustší plátky. Přeneseme je do formiček a upravíme okraje. Dáme je do trouby na asi 20minut péct. Někdo korpusy zatěžuje např. fazolemi, já to nedělám, protože se mi ještě snad nestalo, že by mi nějak extra vybíhalo do bublin.
Mezitím si svaříme uleželou rebarboru. Rozvaříme jí ve vlastní šťávě doměkka a necháme vodu odpařovat tak dlouho až pyré zhoustne. Není potřeba ani mixovat, pyré ale často míchejte ať se nepřichytí. Řídké pyré vám korpusy rozmáčí, tak pozor na to a svářet opravdu poctivě.
Hotové korpusy vyndáme z trouby a naplníme je rebarborovým pyré. Vrátíme do trouby na ještě asi 15 minut a zvýšíme teplotu na 200°C.
Vychladlé tartaletky ozdobíme jedlými květy podle fantazie.

0 komentářů: