do ruky

Celozrnné tortilly s bršlicí

21.5.18 ApiAstrum 0 Comments

Bršlice kozí noha, úporný plevel, který mi svými oddenkatými kořeny brázdí snad všechny kouty zahrady. Nebojuju s ní, protože to fakt ani nejde. Teda ekologicky ;) Dá se ale dobře využít v kuchyni! Nejvhodnější jsou mladé lístky, ne uplně rozvinuté, do velikosti 10 cm. Ty větší se můžou taky použít, jsou ale tužší a aromatičtější. Přidává se do polévek, nádivek, salátů, dělá se z ní špenát....


4 celozrnné tortilly
trs listů bršlice kozí nohy
250g žampionů
himalájská sůl
čerstvě namletý pepř
1/2 lžičky mletého kmínu
1 stroužek česneku
slunečnicový olej
mladý kozí sýr (ten mazlavý)

V pánvi na oleji orestujeme nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a přidáme kmín, zamícháme utřený česnek a přiklopíme. Pokud je to nutné maličko podlijeme vodou. Natrháme si umyté listy bršlice a vhodíme na žampiony. Opět přiklopíme na asi 5 minut. Po zavadnutí listů, promícháme s žampiony a rozdělíme na čtyři tortilly. Rozdrobíme kozí sýr a pevně stočíme.

0 komentářů: