Muffiny

Kefírové rebarborové muffiny

25.5.18 ApiAstrum 0 Comments

Moje poslední letošní rebarborové pečení. Rostlina už kvete. Dřevnatí a zvyšuje obsah šťavelanů. Nemělo by se to s ní nějak zvlášť přehánět. Má sice vysoký obsah vitamínů, ale taky kyselin, které nás můžou zbavovat důležitých minerálů... Dva až tři koláče v sezóně bohatě stačí.
Ten, kdo moc nemusí kyselé, může přidat do těsta špetku mleté skořice. Ta trochu ošálí chuťové pohárky a čich, a nemusí se potom tolik sladit. Podobně to je i s česnekem a solí ;)


Na 12 muffinů:
2 vejce
250ml domácího kefíru
350g celozrnné špaldové mouky
1 sáček prášku do pečiva bez fosfátů (s vinným kamenem)
100g ghí nebo rozpuštěného másla
100g medu
asi 3 řapíky rebarbory (oloupané a nakrájené na malé kousky)

Promícháme tekuté a suché ingredience do homogenního, hladkého těsta. Přidáme rebarboru a plníme do vymazaných formiček na muffiny. Pečeme při 180°C asi 40 minut.

0 komentářů: