Zavařeniny
broskve (dobře zralé, ale ještě pevné)
bobuly aronie
třtinový cukr
čisté sklenice
Broskve opláchneme, zbavíme stopek a opatrně vypeckujeme. Srovnáme je dobře do sklenic (ať se jich vejde co nejvíc) a prokládáme aronií. Přidáme lžičku cukru do každé sklenice a zalijeme horkou vodou. Pevně uzavřeme víčky a sterilujeme při 85°C 25 minut.
Broskvový kompot s aronií
Další zpracované ovoce do sklenic letos byly broskve. Ty je potřeba zpracovat nejlépe hned. Strašně rychle se kazí!broskve (dobře zralé, ale ještě pevné)
bobuly aronie
třtinový cukr
čisté sklenice
Broskve opláchneme, zbavíme stopek a opatrně vypeckujeme. Srovnáme je dobře do sklenic (ať se jich vejde co nejvíc) a prokládáme aronií. Přidáme lžičku cukru do každé sklenice a zalijeme horkou vodou. Pevně uzavřeme víčky a sterilujeme při 85°C 25 minut.
Aronii mame na zahradce taky a vzdy je otazka, co s ni... kompoty u nas zustavaji, marmelada z ni moc obliby neziskala...nemate nejaky dalsi tip na jeji zpracovani?
OdpovědětVymazatMě zaplodila letos poprve a trochu takze moc zkusenosti nemám ;) ale mamka z ní delavala šťávu nebo sirup!
Vymazat