Zavařeniny

Švestkový kompot se skořicí

31.7.18 ApiAstrum 0 Comments

Tak se teď činím vším tím sklízením, zpracováváním, ale i zaléváním a čistěním záhonů, semenaření...do toho užíváním léto s klukama, koupání, výlety atd., že mi nezbývá sil a času na sdílení všeho co bych chtěla. Věnuju se i dalším projektům pro naší vesnici, pořád ale dělám jen to co chci a dává mi smysl. Jen tak nám totiž naše konání neubírá sil, právě naopak! Takže se omlouvám, že Vás teď tak často neinspiruji a nejsem sdílná ;)
Užívejte léto plnými doušky a zpomalte! V tom vedru, které mě mimochodem strašně baví a vždycky bavilo, to snad ani jinak nejde :)
Výsledky mého zavařovacího maratonu najdete právě na blogu, švestky a broskve...ted už i okurky :) Myslím, že až se u nás zima zeptá.... Zkrátka ten vložený čas bude teprv pak oceněn! Jsem za tu naší zásobičku vždycky ráda, že jí máme.
Kdo už máte po ovoci tak zkuste třeba za rok. Méně časově náročná je metoda raw kompotování, tzv. zavřeniny. Postup jsem už popisovala v příspěvku zde ;)


švestky (dobře zralé, ale ještě pevné)
třtinový cukr
tyčinky skořice
čisté sklenice

Švestky opláchneme, zbavíme stopek a vypeckujeme. Srovnáme je dobře do sklenic (ať se jich vejde co nejvíc) , tak že je skládáme přes sebe okolo uprostřed postavené kůry skořice. Přidáme lžičku cukru do každé sklenice a zalijeme horkou vodou. Pevně uzavřeme víčky a sterilujeme při 85°C 25 minut.

0 komentářů: