Polévky

Gazpacho

18.9.18 ApiAstrum 0 Comments

Klasická španělská studená RAW polévka, která potěší i teď! Když je stále čerstvá domácí zelenina a venku krásné počasí :)
V některých receptech rajčata spaří a oloupou, jinde přidávají bylinky, v dalším tvrdí, že musí být s domácími krutony..... Záleží čistě na vás, zda si dopřejete méně česneku a přiostříte s chilli, naservírujete ješte s ledem nebo dochutíte pravou sojovkou. Existují různé verze a já mám nejraději chuťově tuto ;)


600g rajčat
2 šalotky nebo malé cibule
2 červené papriky
1 salátová okurka
3 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
100ml suchého červeného vína
2 lžíce červeného vinného octa
sůl
pepř
spetka třtinového cukru

Suroviny rozmixujeme dohladka a ihned podáváme. Polévku rozhodně neskladujeme, obdobně jako smoothie, protože podléhá rychlé oxidaci...přestane být živá a změní i barvu!

0 komentářů: