Dorty

Čokoládový raw dort

14.11.18 ApiAstrum 0 Comments

Narozeninový, pro syna. Chtěl hooodně čokoládový dort, a byl z něj nadšený. Raw varianta dortu typu Pařížan nebo Harlekýn je mimořádně chutná!....ale těch datlí tam teda padlo.


Korpus:
200g datlí (předem namočíme)
6 lžic nepraženého kakaa
2 hrnky kokosové mouky
2 hrnky vlašských ořechů

Datle slijeme a spolu s kakaovým práškem rozmixujeme dohladka. Smícháme v míse s kokosovou moukou a namletými ořechy. Těsto si rozdělíme na dva díly.

Krém:
300g datlí (předem namočíme)
3/4 hrnku vody z namočených datlí
10 lžic kokosového oleje
10 lžic nepraženého kakaa
1 lžíce vanilkového extraktu

Datle slijeme a spolu s kakaovým práškem rozmixujeme dohladka. Kokosový olej rozpustíme ve vodní lázni, přidáme ostatní suroviny a rozmixujeme na hladký a hustý krém. Rozdělíme si na tři díly.

Celou dortovou formu vyložíme potravinářskou fólií a na dno rovnoměrně zatlačíme první vrstvu korpusu. Naneseme první vrstvu krému a dáme do lednice. Po zatuhnutí vrstvy opakujeme - korpus a krém.

Čokoládová poleva:
10 lžic kokosového oleje nebo kakaového másla
4 lžíce nepraženého kakaa
2 lžíce agávového sirupu

Polevu připravíme ve vodní lázni a rovnoměrně jí polijeme dort a tupým nožem rozetřeme třeba i po obvodu. Dáme do lednice zatuhnout.

Posledním dílem krému dort ozdobíme pomocí zdobítka s libovolným nástavcem. Použít můžete také strouhaný kokos nebo mleté ořechy, jedlé květy atp.

0 komentářů: