Kosmetika

Ovesno-medový cukrový peeling

21.2.19 ApiAstrum 1 Comments

Tento domácí přírodní peeling nebo také maska pomůže perfektně a šetrně odstranit šupinky mrtvé pokožky a osvěžit. Kůže může pak lépe dýchat, tedy čistit se a regenerovat. Hrubší peeling je velmi vhodný na celulitidu, pravidelným používáním a prokrvováním choulostivých míst se jí lze zcela zbavit! Tak co milé ženy, přejete si také jemnou, hladkou a zdravě narůžovělou pokožku? Já myslím, že ke konci zimy určitě ;) Nezapomínejte ale jako občas já, že jedině v pravidelnosti je síla! Pečujte o sebe a buďme krásné moje milé sestry, jsme všechny Bohyně tak to ukažme všem :)


1 hrnek ovesných otrub
1/3 hrnku kokosového nebo olivového oleje
1 lžíce medu
3/4 hrnku třtinového cukru
šťáva z citrónu
špetka mleté skořice
esenciální olej (citron, pomeranč, citronová tráva.....)

Cukr, speciálně ten tmavý, je skvělý jako domácí peeling. Směs aplikujeme na ještě mokré umyté tělo a jemnými krouživými pohyby očistíme pokožku. Vše přímo ve sprše nebo ve vaně, bude z toho nepořádek ;) a pak důkladně opláchneme. Můžeme použít i na obličej, kde po masáži necháme směs na obličeji asi 10 minut působit.

1 komentář:

  1. Tohle vypadá skvěle, díky moc za tip. Mám ráda přesně takovéto tipy na přírodní kosmetické vychytávky. Osobně mám poměrně problematickou pleť, takže se snažím používat hlavně přírodní produkty. Ty mi vyhovují nejvíce. Problém je trochu v tom, že právě taková kosmetika na problematickou pleť se velice složitě shání, většinou toho v drogerii mají málo, takže si musím věci buď vyrábět sama podle návodů na internetu nebo objednávat ze specializovaných obchodů.

    OdpovědětVymazat