Domácí lékárna,

Fialkový olej

10.4.19 ApiAstrum 2 Comments

Opravdová bylinkářka zná dobře léčivé kouzlo a sílu violky vonné. Dovede léčit kašel, má hojivý účinek na sliznice a pokožku, ale chutná i v jarních salátech, polévkách a pomazánkách (používá se list i květ ;)
Bylinka u nás už pomalu dokvétá, a tak jsem se ještě narychlo rozhodla naložit její květy je do oleje k péči o pleť.


Do vhodné čisté a suché skleničky si nasbíráme květy bez stonků. Zalijeme vybraným pečujícím olejem, pokud možno takovým, který nemá výrazné vlastní aroma. Tedy například mandlový. Necháme macerovat dokud květy nezblednou. Trvá to asi 1-2 týdny. Denně ideálně promícháme, nekovovou lžičkou, nebo alespoň stlačíme, aby byly květy dobře ponořené... Pak voňavý olej scedíme a uložíme. Používáme k péči o suchou nebo poraněnou pokožku. Hojí také pleť po slunění!

2 komentáře:

  1. Využít fialku mě nikdy nenapadlo, ale věřím, že to musí být fajn a navíc pěkně voňavé. Já si pro sebe teď objednala některé cbd oleje od firmy cibdol na posílení imunity. Mám s nimi velmi dobrou zkušenost, když jsem užívala jejich beauty řadu a pleťové produkty. :) Tak uvidíme, jak na tom budou jejich doplňky stravy. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Teda mě mnohem více než ty vaše oleje pomáhá Harmonelo CBD. Když si dám odměrku s vodou jedno denně, cítím se pak ráno úplně jako vyměněná. Pomáhá mi to také hodně při homeoffice. Protože člověk je často ve stresu a po užití malého množství jsem hrozně moc v pohodě. Něco pro mě - stresařku. Ideálka.

    OdpovědětVymazat