Saláty

Ředkvičkový salát s vejcem a řeřichou

10.5.19 ApiAstrum 1 Comments

Sklízím ředkvičky a protrhávám saláty (vysévám je totiž do řádku ;)
Slepičky celé jaro nesou stále jako divé!
A tak vznikl tento skvělý salát :)
Už to zase propuklo, období hojnosti a vlastního zdravého jídla!


asi miska očištěných ředkviček (2 svazky?)
4 domácí vejce uvařená natvrdo
miska salátu (já použila ten "baby" z protrhání)
250g bílého jogurtu nebo sojového jogurtu
1 lžíce dijonské hořčice
sůl, pepř
řeřicha (výhonky nebo klíčky ;)
Jako jedlou ozdobu jsem použila: poupata pažitky a květy medvědího česneku.

Ředkvičky umyjeme a rozkrájíme na čtvrt měsíčky. Opláchnutý salát vložíme do mísy k ředkvičkám a rozdrobíme na ně vejce. Osolíme opepříme a zalijeme jogurtem s hořčicí. Dozdobíme jedlými květy a čerstvou řeřichou. S kvalitním pečivem je to jídlo jedna báseň :)

hlavní suroviny: ředkvičky - klasika, zlatá a rampouch...vzadu protrhaný salát

1 komentář:

  1. Mám ráda kombinaci čerstvé zeleniny a jednoduchých ingrediencí, vajíčko taky používám velmi často. Nejen do salátů ale i k snídani je super. Tento salát bych si dala asi jako lehkou večeři, protože mám teď dietu a jídelníček od trenéra. Myslím ale že aby byl salát lepší, přidejte tam ještě maso – určitě máte nějaký recept z kuřecího masa co máte oblíbený. Podle mě to takhle bude lepší a víc se z toho najíte.:)

    OdpovědětVymazat