Ječné kroupy

Kroupoto s hnědou cizrnou a brokolicí

6.12.15 ApiAstrum 0 Comments


250g hnědé cizrny
350g ječných krup
kari lístky
saturejka (nebo jiná bylinka podporující trávení bílkovin :)
1 velká brokolice
1/2 trsu řapíkatého celeru
1 velká cibule
sezamový olej
1 lžíce Dulse řas
sůl
hrst petrželky nebo celerové natě apod.
gomasio (sůl a černý sezam 1:15)
tamari na dochucení

Přes noc namočíme do společného hrnce cizrnu i s kroupami, ráno scedíme, několikrát propláchneme a v nové vodě dáme vařit, bez soli s trochou kari lístků a saturejky. Vaříme asi 1 hodinu a pak ještě v klidu nechávám stát ve vodě přiklopené, kroupy totiž jen tak nerozvaříte a cizrně to jen prospěje. Hnědá cizrna mi přijde chuťově mnohem lepší, ale asi má taky trošku tužší slupku.
Na pánvi orestujeme na oleji nakrájenou cibuli, osolíme, po chvíli přidáme na menší kousky nakrájenou brokolici a řapíkatý celer. Podlijeme asi 1/2 hrnečku vody a přiklopíme. Dusíme jen do změknutí zeleniny a pak smícháme s kroupami a cizrnou-teprve teď nastal čas je scedit. Promícháme s dulse a nasekanou petrželkou, můžeme také posypat gomasiem nebo dochutit tamari omáčkou.

0 komentářů: