Hrách

Hrachová kaše s uzeným tempehem

16.2.16 ApiAstrum 0 Comments

Hrachovka mi nikdy nechutnala, zvlášť ta ze školní jídelny. Postupně se toto tradiční české jídlo nějak vytratilo z mého povědomí, stejně jako hrachová polévka (tu už ale nějaký čas vařím). V zimě potřebujeme vydatná, jednoduchá a zahřívací jídla. Tepmeh mě opět velmi mile překvapil jak dovede obyčejné jídlo chuťově povznést. Musím říci, že jsem si pochutnala!


500g zeleného hrachu
pár kari lístků
kus řasy Nori
4 stroužky česneku
2 lžíce lahůdkového droždí
2 lžičky mořské soli
3 cibule
1 uzený tempeh (asi 200g)
1 lžíce majoránky
slunečnicový olej na smažení

Hrách namočíme přes noc, pak vodu vylijeme a dobře ho propláchneme. Vaříme v cca 1,5l vody do rozvaření s kari lístky a řasou (zlepší to stravitelnost ;). V pánvi na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku s tempehem. Uvařený hrách rozmixujeme a vmícháme utřený česnek, droždí a majoránku. Přisolíme a podáváme kaši posypanou cibulkou s tempehem.

0 komentářů: