Dorty
1. vrstva:
500ml rýžového mléka
150g kukuřičné krupice
30g kokosového oleje
hrst hrozinek
2 lžíce rýžového sirupu
2. vrstva:
500ml rýžového mléka
100ml vody
200g pohanky lámanky
50g nasekaných mandlí
2 lžíce rýžového sirupu
1 nastrouhané jablko
1/2 lžičky skořice
500g švestek nebo jiného sezónního ovoce
3. vrstva:
3 lžíce agaru
500ml vody
2 lžíce sirupu
Připravíme si dortovou formu (doporučuji velkou, aby dezert nebyl tak vysoký). Ze surovin na první vrstvu uvaříme hustou kukuřičnou kaši. Přendáme ihned do formy a uhladíme mokrou lžící. Z lámanky a ostatních surovin na druhou vrstvu uvaříme pohankovou kaši a dáme do formy na kukuřičnou vrstvu. Pokryjeme sezónním ovocem a zalijeme uvařenou třetí agarovou vrstvou. Necháme zatuhnout v lednici.
Kukuřično-pohankový nepečený dezert s ovocem

500ml rýžového mléka
150g kukuřičné krupice
30g kokosového oleje
hrst hrozinek
2 lžíce rýžového sirupu
2. vrstva:
500ml rýžového mléka
100ml vody
200g pohanky lámanky
50g nasekaných mandlí
2 lžíce rýžového sirupu
1 nastrouhané jablko
1/2 lžičky skořice
500g švestek nebo jiného sezónního ovoce
3. vrstva:
3 lžíce agaru
500ml vody
2 lžíce sirupu
Připravíme si dortovou formu (doporučuji velkou, aby dezert nebyl tak vysoký). Ze surovin na první vrstvu uvaříme hustou kukuřičnou kaši. Přendáme ihned do formy a uhladíme mokrou lžící. Z lámanky a ostatních surovin na druhou vrstvu uvaříme pohankovou kaši a dáme do formy na kukuřičnou vrstvu. Pokryjeme sezónním ovocem a zalijeme uvařenou třetí agarovou vrstvou. Necháme zatuhnout v lednici.
0 komentářů: