Šťávy a sirupy,

Kvašená rakytníková šťáva

2.10.16 ApiAstrum 6 Comments

Zkusila jsem jí letos poprvé, protože prý umí snížit horečku. Jinak dělávám každý rok klasický sirup, viz loňský příspěvek... , i letos, takže máme na zimu slušnou zásobu vitamínů :) To chce, když jsou malé děti.


Plody rakytníku rozmačkáme, přilijeme trochu vody, zakryjeme látkou a necháme 5 dní kvasit. Poté šťávu scedíme přes látku a na 1l šťávy dáme 1 kg třtinového cukru. Směs necháme za stálého míchání několik minut vařit. Hotovou šťávu přelijeme do čistých lahví a uzavřeme.

6 komentářů:

  1. Zrovna nedávno jsem dělala velkou objednávku na jednom internetovém obchodě se zdravou stravou a kupovala jsem i rakytníkovou šťávu, která mi velice zachutnala! (naštěstí to nebylo tak drahé, protože jsem použila slevový kupon na slevu 15 %). Rozhodně si ji zkusím vyrobit doma ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak rakytníková šťáva je naprosto skvělá. Taky ji doma máme. Žena se hodně zajímá o bylinky, takže doma máme od všeho trochu. Já třeba teď hodně užíval kotvičník, protože jsem měl tak trochu problémy s mým sexuálním výkonem. Docela to pomohlo, ale stoprocentní to pořád není. Pro tyto situace je ale v mém nočním stolku naštěstí schovaná kamagra. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To s tím kotvičníkem mě zajímá. Jak dlouho jste ho užíval? A za jak dlouho se dostavily nějaké výsledky? Sám mám teď v této oblasti právě také problémy a přemýšlím nad tím, jestli si ho nezkusit objednat. Díval jsem se, že zde mají kapsle například i v kombinaci s jinými bylinkami. Není to nijak drahé, tak jsem si říkal, že za zkoušku by to asi stálo.

      Vymazat
  3. Anonymní9/13/2022

    Dobrý den, poradíte mi, prosím?

    Manžel vytvořil 13 lahví rakytníkového sirupu a za den nám začal kvasit... dá se s tím něco dělat? Nějaká alternativní receptura? Zatím se nám to nikdy nestalo a letos byla poprvé nádherná úroda... Neradi bychom přišli o tolik dobrotky. Prosím, poraďte. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní11/19/2022

    To nevadi, zkvasena se da pit jen bohuzel meni chut. Uchovat v lednici.

    OdpovědětVymazat
  5. Čas od času se jdu podívat na nějaká diskuzní fóra a teď nedávno jsem narazila na věc, kde některá paní odkazovala ZDE na prodej kotvičníku. Vůbec jsem takovou bylinku neznala a tak jsem si ji hned nastudovala a musím říct že to asi opravdu má něco do sebe.

    OdpovědětVymazat