Sušení

Prášek ze sušených kopřiv

6.3.17 ApiAstrum 7 Comments

Proč takovou věc vůbec dělat? A proč si kupujete drahou chlorellu, matchatea a jiné na protein, minerály a chlorofyl bohaté věci?
 

Koukněte v obchodu kde je kupujete, jestli už tam náhodou nemají i tohohle kámoše místňáka ;) Přiznávám, že exotiku také občas ráda vyzkouším, ale nekonzumujeme pravidelně. Kopřiva roste všude, čistí krev a močový systém, je zásobárnou minerálů, má stahující, pročisťující účinek .... Sušíme jí a používáme na jarní detox čaje (3 týdny popíjení ;) a také k oplachování vlasů. Kůru mám za sebou a tak padla asi 2l nádoba napěchovaná sušenou natí do mixéru a zbylo z ní malé množství jemného prášku. Ušetříte prostor na skladování sušené kopřivy, peníze za exotické doplňky stravy a hlavně je to skvělý nápad jak si obohatit třeba smoothie, bábovku, pudink nebo co já vím co. Trend matcha tea nezná kulinářké hranice, takže my pojedem hezky po středoevropsku, s tím co nám tu roste a má pro nás nepochybně větší přínos. Obzvlášť potom když je to vlastní výroby ;)

7 komentářů:

  1. Anonymní3/07/2017

    jak krásně jednoduché. Stačí mít oči otevřené a kvalitní přátele.

    OdpovědětVymazat
  2. Už na to jdu. Sušenou kopřivu mám, udělám prášek. Děkuji za výbornou radu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to taková rada nerada, spíše můj tip ;) Inspirovala jsem se v obchodě, opravdu se to už prodává!

      Vymazat
  3. Anonymní8/25/2017

    Super nápad!! Díky za tip. Jednoduché, laciné a nepochybně i účinné. Mohou se sušit kopřivy i v září, nebo jsou to ty jarní!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já suším průběžně až do podzimu. Ty jarní čerstvé na jídlo a sušené na čaj. Pak už to jde do květu a suším celé natě jen na tento mix.

      Vymazat
  4. Perfektní.Mam to nasusene ve svazcích. A přitom mixuju vše na co přijdu.Tohle mě nenapadlo

    OdpovědětVymazat
  5. Anonymní10/12/2021

    Kopřiv máme na zahradě hodně, a proto jsem se z nich naučila dělat různé recepty. Tento prášek mě zaujal a vyzkouším. Kopřivy se nám ale rozrostly, a když jsem řešila, aby jich bylo méně, použila jsem netkanou mulčovací textilii, která zabránila šíření dalších kopřiv a jiného plevelu. Zvlášť se jednalo o záhonky, kde jsem plevel opravdu nechtěla. Textilie zabrala a mám ji z eshopu https://www.agrotex.cz/katalog/cz/zbozi-2/agrotextilie/mulcovaci-netkane-textilie . Dali jsme si na ni i mulčovací kúru a je to úžasné :)

    OdpovědětVymazat