Dorty

Čokoládový dort s banánovým raw přelivem

11.11.17 ApiAstrum 0 Comments

Lehký jako pírko, relativně zdravý (podle čokolády, kterou použijete;) , absolutně bez mouky a bez cukru. Korpus je jenom ze dvou surovin a krém jakbysmet. Ideální kombinace pro zaneprázdněné mámy, kterým není jedno co jejich děti mlsají. Tento byl narozeninový, můj starší syn měl 5 :) A moc si přál čokoládový dort. Tak moc, že sám snědl asi 2/3 dortu najednou. Zbylou třetinu jeho mladší brácha a na rodiče nic nezbylo. Myslím, že to je dobrá vizitka toho, jak chutnal ;) Tak až někdy nebudete stíhat, vzpomeňte si na tento recept, jen ze 4 surovin...


Korpus:
6 vajec
200g kvalitní čokolády

Krém: (bohatě vystačíte s polovičním množstvím, protože je tekutější, já ale nesehnala malou plechovku kokosového mléka a tak jsme měli ze zbytku smoothie ;)
3 banány
1 plechovka kokosového mléka (toho tučného ne jen vodu!)

Na ozdobu:
nastrouhaná čokoláda
nasekané ořechy

Čokoládu nalámeme na malé kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Metličkou vmícháme oddělené žloutky a potom zlehka zapracujeme vyšlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme do formy na dort vystlané papírem na pečení a upečeme při 175°C 30 minut. Zdvojnásobí během toho svůj objem, ale nelekejte se, po vychladnutí zase splaskne. Něco jako klasické piškotové těsto. Tohle se mu vlastně velmi blíží.
Banány s kokosovým mlékem vyšleháme do hladkého krému. Dáme do lednice chladit a znovu asi po hodině prošleháme. Není to úplně krém, spíše omáčka ;) ale moc dobrá! Na závěr posypeme ořechy a čokoládou a může se podávat. Co nejdříve, jinak banánový krém trochu ztmavne. Dělejte ho určitě těsně před podáváním.

0 komentářů: