Když honí mlsná

Ořechová granola s kakaem

27.12.17 ApiAstrum 0 Comments

Granolu jsem letos dávala jako jedlý dárek. Tak snad bude chutnat! Moje várka doma už opět slušně ubývá. Prodává se, to jo, ale sami si jí uděláte lepší a víte co tam je. Přesně podle své chuti a z toho co chcete, co vám chutná nebo potřebujete k výživě. Namíru.
Takže co třeba vločky s ořechy 1:1, kakao a med? Sušené ovoce jsem žádné nepřidávala, protože když už s ovocem, tak jedině s něčím čerstvým, šťavnatým a kyselejším až do misky. Tak to máme rádi my. Vy si upravte tuhle křupavou dobrotu podle sebe. Ať je jakákoliv, vždycky to v kuchyni tak pěkně zavoní, že neodoláte a budete uzobávat ještě horké ;) Doporučuju všemi končetinami!


1 díl vloček (ovesné, ječné, špaldové, pohankové, jáhlové....klidně mix)
1 díl ořechů a semínek (vlašské, lískové, kešu, mandle, pekanové, slunečnicová semínka...)
Na asi 600g směsi vloček a ořechů:
2 vrchovaté lžíce kokosového oleje nebo ghí/másla
2 lžíce kakaa
trošku skořice nebo perníkového koření
2-3 lžíce medu nebo nějakého sirupu

Ve velké míse promícháme vločky a ořechy, potom přidáme ostatní a důkladně promícháme. Nejlépe to půjde rukama, aby se vše dobře obalilo tukem, kakaem a sladidlem. Dejte si opravdu záležet. Opečeme v troubě vyhřáté na 160°C cca 30 minut. V polovině pečení směs promícháme, aby byla rovnoměrně propečená.
Granola je skvělá s bílým jogurtem, sojovým krémem i s kešugurtem. Já zobu i samotnou, ještě za tepla je nej ;)

0 komentářů: