Velká Roční ZERO WASTE výzva - týden po týdnu ke změnám

31.12.17 ApiAstrum 6 Comments


Nechceš na to být sám/a a při závádění změn bys uvítal/a především korektní informace?
Nebo se jenom nemůžeš odhodlat s tím konečně pořádně začít a skutečně to žít?

Zajímá tě minimalistický, ekologický nebo permakulturní životní styl a víš, že je toho dost co bys chtěl/la v tomto ohledu u sebe změnit nebo se naučit?  Chceš posunout dál svoje obzory?
Potřebuješ k tomu všemu ještě správně namotivovat? Protože už Ti nestačí si o tom jenom číst?

Pokud ano, jsi skvělý adept do této ZERO WASTE výzvy!

Láká Tě výzva 52 změn v postupných "malých-velkých" krocích během celého jednoho roku?
Týden po týdnu snižovat množství Tebou vytvořeného odpadu včetně toho, který už recykluješ?
S kvalitními informacemi, návody, recepty a motivačními úkoly?

Jedná se vlastně o roční velmi intenzivní kurz, kde je nakombinován ekologický životní styl, minimalismus v běžném životě a motivační cvičení k tomu. 
Provedu tě 52 změnami, některé se budou zdát snadné, přesto s nimy leckdo nedokáže pohnout a včlenit je do života. Nejčastěji právě nemáme tu správnou motivaci. Začít to opravdu dělat, dělat to vědomě, zvyknout si na to a pak to i žít!

Za jeden rok můžeš BÝT ZERO WASTE i Ty!

Moc ráda Ti v tom pomůžu. Mám v tom spoustu zkušeností a to hned z různých oblastí a chci Ti je předat, aby se šířily dál. Připravila jsem proto také tuto unikátní ZERO WASTE výzvu.

Kdo jsem já?

Jmenuji se Andrea Ruňaninová a bude mi ctí Tě provázet celou velkou roční výzvou. Jsem máma, venkovanka, vegetariánka, bylinkářka, permakulturistka, yogínka a věčný kreativec. I když si na tituly nepotrpím, tyto jsou hluboko v mém srdci. A všechny se promítají v obsahu blogu Apiastrum.cz, který píšu už 3 roky.
Základní zero waste principy praktikuju už více než 5 let, některé i 10-15 let zpátky. Tehdá jsem ještě neznala pojem zero waste a hnacím motorem mi byl ekologický životní styl, osobní zdraví, rozvoj a soucit. Přesto, neustále se učím. Ráda objevuju a přidávám další změny. Baví mě to a stále nacházím nebo vymýšlím, co ještě lze omezit nebo úplně zrušit. Má to neskutečně pozitivní vliv na mě samotnou i prostor a lidi kolem mě. Jsem toho plná a chci sdílet svoje bohaté zkušenosti. Vyslat je dál.



Co obsahují jednotlivé studijní materiály všech 52 týdenních výzev?

V průběhu celého roku se budeme zabývat 4 hlavními oblastmi, kde to zvládneš změnit i ty! Více v mém článku zde:

Být ZERO WASTE? V těchto 4 oblastech to zvládnete také!

http://www.apiastrum.cz/2017/12/byt-zero-waste-v-techto-4-oblastech-to.html


Struktura všech 52 výzev je stejná: 

1. Rozbor problematiky a důsledků, odkazy k věrohodným zdrojům.

2. Co můžeš dělat jinak, jak z toho ven. Návody a tipy odstupňované podle 5 motivačních kroků Bey Johnson, autorky knihy Domácnost bez odpadu:
    

3. Tipy, recepty, návody
Osobní, vyzkoušené, osvědčené, fungující...

4. Motivační úkol
Varianty na výběr, konkrétní a splnitelné. Nehledej výmluvy, ale způsoby jde přece o výzvu! Kontrolovat tě nebudu ;) Bude to čistě tvoje práce na sobě.


Pro bližší představu si můžeš stahnout zdarma tuto výzvu:  
https://app.smartemailing.cz//public/web-forms/subscribe/86702-lxlwfz1wbh8an1qxyzpze9k0izzz48cca2iorzp4mksl4shzte8xqnb9o59w21a1skfdcg35cbuck3fe5gtwmfh6kkoakzjh3tj4?displayNow=1

Cena:
 
2680,- Kč (110,- EUR)/ celý rok - všech 52 výzev
+ ebook: Roční ZeroWaste výzva (na konci všech výzev ;)

1340,- Kč (55,- EUR)/ půl roku - 26 výzev

670,- Kč (28,- EUR)/ čtvrt roku - 13 výzev


Přidat se můžeš kdykoliv v průběhu celého roku!
Jedná se o průřez  jmenovanými 4 oblastmi, ne o zvyšování obtížnosti ;) Tyto oblasti se ve výzvě pravidelně střídají a pro lepší orientaci jsou i barevně odlišené. Některé výzvy jsou fixované na měsíc nebo roční období, a z toho důvodu od č.1 začneš pouze první týden v lednu.
Ano je to investice, která ti ale dá i hodně nazpět. Nové zkušenosti, informace a obzory. Budeš mít radost z nově aplikovaných výzev a měnícího se prostoru kolem tebe. Celá roční výzva má dle mého názoru velký transformativní potenciál. Faktem je i to, že investice má být přiměřeně taková, aby tě namotivovala nevzdat to a naopak vytěžit z toho pro sebe maximum!
Jedna výzva vychází na 50,- /za týden. Ano jsou to peníze, které jinak ale pravděpodobně v průběhu týdne utratíš za 1 časopis, 20 rohlíků, parkovné ve městě, 1 kávu nebo čaj...... anebo je investuješ do něčeho co ti dává smysl. Do experimentu prozkoumávání sebe sama, nakolik jsi schopen(a) vybočit ze své komfortní zóny a "zasít zvyk - sklidit charakter". Do příležitosti naučit se změnu provádět a vyrovnat se s ní.
Nemůžu být indiviálně k dispozici každému přímo osobně, ale budu tě po celou dobu podporovat v uzavřené skupince na FB a IG.
Výzvu můžeš koupit i někomu jako dárek. Vystavím ti .pdf dárkový poukaz na jméno obdarovného. Nebo výzvu doporuč známému, kterého by to mohlo zajímat. Děkuji!


<script type="text/javascript" src="https://form.fapi.cz/script.php?id=aa55953c-ed6d-11e7-9eaa-067c2b6b6b0a"></script>

 Potřebuješ-li pomoc s přihlášením do výzvy,
ráda ti pomůžu, napiš mi na arunaninova@gmail.com


                  

6 komentářů:

  1. Anonymní1/01/2018

    Hmm pro studenta je i ta nejkratší varianta víc, než týdenní rozpočet na jídlo, pití, dopravu a pod... Chtělo by to i low-cost variantu pro ty, co si musí rozmýšlet, jestli si mohou zajít jednou za týden na kafe do kavárny...Něco jen lehce motivačního,aby jsme měli nástřel s čím začít a přitom neustrnuli jen na látkových taškách.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pod cenu jít nemůžu, prodávám i svůj čas, po který lidi podporuju a odpovídám na jejich dotazy v uzavřené skupince na FB. Napadá mě jedině si počkat do podzimu na tištěnou knihu (pokud se to podaří) nebo eBook. Mělo by se to dát zvládnout do 500,-Kč.

      Vymazat
  2. Anonymní1/04/2018

    Tipy, jak zlepšit životní prostředí, by měly být zdarma. Neboť tím, že poradím jinému, pomůžu rovněž sobě, a tak na tom vlastně vydělám. Zero waste je pro mne i skromnost. Čím více peněz vydělám, tím více odpadu vytvořím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje zero waste výzva je pojata jako jakékoliv jiné předání zkušeností a knowhow (semináře, kurzy, přednášky..aj.), a přestože jde nepochybně o dobrou věc pro nás všechny, pro svět, neznamená to hned přece, že má být zdarma!
      Představa je to správná, musel by to ale přesně takhle dělat každý jednotlivec, i vy! Investovat svůj čas, úsilí, knowhow, zkušenosti.. zcela zdarma, pro všechny. Pokud bychom byli k tomu soběstační, stále máme v naší zemi daně ;)
      Povězte mi, jak to děláte? Vy nevyměňujete svůj čas, úsilí nebo knowhow za peníze?
      S poslední větou naprosto nesouhlasím, je to příliš zaujaté.

      Vymazat
    2. Anonymní1/05/2018

      Chápu, je to Váš byznys. Ale pochopte i mne. Prostě na to, abych si zaplatila za rady, jak být zero waste nemám peníze. A pokud bych se rozhodla zvýšit příjem, zvýšila bych produkci odpadu. Zbytečně. Vyhazuji denně už jen 2 kg odpadu, ráda bych to změnila, ale jak na to, se asi jen tak nedozvím :-(

      Vymazat
    3. Cena za roční výzvu je zcela adekvátní. Nejde jen o texty výzev, ale také o můj aktivní přístup (kaučing), kdy celý rok spolu s lidmi komunikujeme a řešíme různé překážky a nedostatek motivace v uzavřené skupince na FB. Kupte si raději nějakou knihu a postupujte sama, každý týden jedna změna..... Velkou spoustu návodů a postupů zcela zdarma zaručeně najdete tady u mě na blogu když zalistujete ;) Věřím že vám v něčem pomůžou, protože ty 2kg/den je fakt síla!
      Stále opakujete, že čím vyšší příjem člověk má, tím více odpadu vytváří. Subjektivní a moc černobílý názor....
      Hodně úspěchů se ZW!

      Vymazat