Hrách

Dušená mrkev s hráškem trošku jinak :)

30.11.15 ApiAstrum 1 Comments

Děti jí prý milují, i když já jí teda jako dítě moc nemusela, těm mým ale moc chutná. I tohle obyčejné jídlo jde povýšit na hlavní chod a přitom si pochutnat. Jenom nezahušťuji moukou a nijak nedochucuji octem ani cukrem. Bohatě mi stačí přebít pach hrachu tymiánem.


Na asi 3 porce:

4 mrkve nebo karotky
1 cibule
1 lžička ghí nebo slunečnicový olej
130g hrášku (čerstvý nebo sterilovaný)
6 lžic pohanky lámanka
1 lžička tymiánu
mořská sůl
čerstvě umletý pepř

3 vejce
brambory

V kastrolku osmažíme cibulku na ghí, osolíme jí, přidáme mrkev a chvilku opékáme. Potom vložíme hrášek, pohanku, tymián a pepř a podlijeme vodou jen tak, aby bylo vše ponořené. Dusíme doměkka, s čerstvým hráškem to trvá poněkud déle. Já bohužel neměla pohanku lámanku, ale kroupy, takže vznikla směs a ne zahuštěná mrkev jak jsem původně chtěla. Podáváme klasicky s bramborem a doplníme vajíčkem natvrdo ;)

1 komentář:

  1. Děkuji moc za tento suprový recept na heřmánkový čaj. Já jsem hrozně dlouho heřmánkový čaj neměla ráda, asi proto, že mi ho nutila celé dětství máma, ale v posledních letech jsem si k němu našla cestu :) Takže hned jak budu moct, tento čajík určitě vyzkouším!

    OdpovědětVymazat