Dorty

Tofucheescake

14.8.17 ApiAstrum 2 Comments

Veganská alternativa, jedna z mnoha... Tofu tam téměř nepoznáte a s čerstvým ovocem je dobrý. Náplň má konzistenci pudinku.


100g jemných ovesných vloček
100g datlí
50g kešu ořechů
50g lněných semínek 

10g agaru
200g tofu natural
600ml rýžového mléka
200ml rýžové smetany
1 lžíce vanilkového extraktu
agávový sirup
Suroviny na korpus rozmixujeme a upěchujeme na dno dortové formy. Tofu nastrouháme s ostatním na náplň také rozmixujeme. Přelijeme do rendlíku a převaříme, nalijeme na korpus a necháme ztuhnout. Servírujeme s čerstvým ovocem.

2 komentáře:

  1. Mňam :) pokrmy z tofu mám moc ráda, ale takový tofuchessecake jsem ještě nikdy nezkoušela a ani nechutnala.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě právě tofu dlouho nechutnalo. Před rokem se to nějak zlomilo a zkouším, dá se toho s ním vykouzlit celkem dost. Tenhle dortík překvapil ;)

      Vymazat