Brambory,

Pestrý bramborový salát s pampeliškovými listy a tahini zálivkou

30.4.18 ApiAstrum 1 Comments

Zase ty pampelišky ;) Celé dny teď makám na zahradě, stále nemám hotovo a taková rychlá dobrota ze zbylých nových brambor a fazolí dobře zasytí. Listy pampelišek jsou nahořklé, ale blahodárně působí na naše játra a ledviny, čistí krev, obsahují velké množství vitamínu C a kyseliny křemičité. V kombinaci s jablky můžete dát do salátu pampeliškových listů celkem dost, protože se chutě vyrovnají.
Přeju vám dnes pěkný čarodějnický večer a doufejme, že mě neupálí za moje bylinkářské praktiky :)


8 středních ranných brambor uvařených ve slupce
2 červená jablka
2 mrkve
250g uvařených červených fazolí
200g uzeného tempehu
slunečnicový olej
velký trs pampeliškových listů

1-2 stroužky česneku
3 lžíce tahini
3 lžíce olivového oleje (extra virgin)
1 citrón na šťávu
pepř
bylinková sůl (inspirace např. zde)

Do velké mísy nakrájíme brambory a jablka, nastrouháme mrkev, přidáme fazole a umyté a nasekané listy pampelišek. V kastrolku na oleji lehce osmažíme na kostičky nakrájený tempeh a celé i s olejem nalijeme do mísy k ostatnímu.
Dále si připravíme si zálivku, omáčku.  V misce smícháme utřený česnek s tahini, citrónovou šťávou a olejem, dochutíme a vlijeme na salát. Celé to opatrně, ale dobře promícháme. Tento salát vydá za normální jídlo typu oběd nebo večeře. Dobrou chuť!

1 komentář:

  1. Nedávno jsme také byli v lese něco nasbírat a tak doufám, že brzy se i na mém blogu objeví nějaké ty dobroty z toho, co jsme si vlastními rukami nasbírali :) Trávíme teď docela dost času venku. Toto období je jako stvořené přímo pro nás. Člověk ani nemusí mít nic ultra hezkého na sobě... stačí pouze maskáče a může se vyrazit :)

    OdpovědětVymazat